Egy mondhatni klasszikus menüs hellyel kezdtük újra a portyázást, mégpedig a Kockás Ételbárral. A hely nagyjából a rendszerváltás óta működik a Baross Gábor utcában, ahogy azt a honlapjukon (www.kockasetelbar.hu) is olvashatjuk, méghozzá családi vezetés mellett.
Ennek megfelelően családias hangulat, és barátságos kiszolgálás fogadott bennünket déli érkezésünkkor. A hangulatáról még annyit, hogy az egész épület a 90-es éveket idézi kívül-belül, bútorostól, vendégestől. Persze ez nem negatívum, hisz az átlagember otthonosan érzi magát egy ilyen helyen. Kísértetiesen hasonlít a Kapos Hotel éttermének atmoszférájához, igaz tőlük valamivel többen várna az ember 2015-ben..
Vendégek voltak szép számmal, de azért találtunk asztalt a hátsó részen. Az aznapi "A" menü lencseleves volt gombás csülökpörkölttel (600 ft), a "B" pedig rántott szelet rizzsel, savanyúsággal, szintén lencselevessel (700 ft). Egy A és egy B menüt rendeltünk, s a levest rögtön meg is kaptuk, szupergyors volt a kiszolgálás.
A lencselevessel alapvetően sokakat el lehet riasztani, én sem ujjongtam örömömben mikor megláttam az étlapot. Viszont ha objektíven nézzük, kellően sűrű és ízletes volt, így rosszat nem mondhatok, pláne hogy hivatalból azért bepakoltam belőle egy fél tányérral.. Jött aztán a gombás csülök tésztával, ami olyan volt mint amilyenre számítottam, optimális adag, jó szaftos, kellően zsíros csülökkel (már tudjátok, hogy ez nem mindenhol van így), finom tésztával.
A "B" menü összképe közel sem volt meggyőző, és a rántott szeletetet is sikerült papírvékonyra kloffolni, viszont a rizs köret kollégám szerint jobb volt, mint bármelyik helyen, ahol eddig ettünk. Na meg azért a mellé járó, ropogós káposzta is elfogyott.
A 600-700 ft ezekért a menükért teljesen korrekt ár, a kedves kiszolgálással együtt elmondhatjuk, hogy máskor is szívesen jövünk majd ide egy csumira.
Plusz még egy érv a Kockás mellett, hogy a szomszédjában található egy hasonlóan barátságos kis cukrászda, ahol botrányosan jó linzert lehet kapni, szerintem házi lekvárral dolgoznak:
Több ESZEMISZOM cikk itt