Sokan azt mondják, akkor az igazi a burger, ha marhahús van benne, amivel lehet is vitatkozni meg nem is, de tény hogy, az általunk ezidáig kóstolt összes jó burger tartalmazott a klasszikus alapanyagból.
Bár az összetevőknél nincs megjelölve, hogy található-e benne marha, az 590-es árból túlzott optimizmus lenne erre következtetni.
UPDATE: A pékségtől cikkünk megjelenése után kapott információk szerint pesszimistán álltunk az összetevőkhöz, a termékösszetevő dokumentációjuk alapján a húspogácsa húsaránya 74% marhahús és 26% sertéshús.
LIPÓTI HAMBURGER - 100 GRAMM HÚSPOGÁCSA, 100 GRAMM BUCI, SALÁTA, HAGYMA, UBORKA, PARADICSOM, KETCHUP, MAJONÉZ, MUSTÁR
A teljesen átlagos hozzávalók nem kecsegtettek túl izgalmas ízekkel, de hogy legalább ezekről tudjunk nektek írni pár sort, az opcionális ketchup/majonéz/mustár trió bármelyike nélkül kértük.
Az árhoz képest esztétikailag rendben van a történet külsőre, ez főként a szabályos, fényes bucinak köszönhető. A beltartalomtól persze nem estünk a szék mellé - ahogy azt vártuk is -, egy kis saláta, húspogi, minimális uborka/paradicsom, és mutatóba egy kis hagyma, hogy még csajozni is lehessen az elfogyasztása után.
A buci az olcsóbb kategóriás jegyeket viseli, sok íze nincs, és persze a pirítást is elfelejthetjük ennél fogva. A hús nem élvezhető magában - ezen sem kell meglepődni - de legalább a zöldségek viszonylag frissek voltak.
Utánanéztünk, nem a kaposvári boltjuk az első, aki előállt a hambival, a gyöngyösi üzletükben így nézett ki a termékük tavaly júliusban:
A városban kapható hasonló árkategóriájú burgerek a Teleki burger, az azóta megszűnt Ham-Piz és a máig emlegetett Bist Royal burgere, melyek vagy így, vagy úgy, de mind verik ár-érték arányban ezt.
Mi szeretjük a Lipótit, és gyakran meg is fordulunk náluk, de továbbra is a minőségi pékáruikért tartjuk meg ezt a szokásunkat, hamburgerezni pedig ezután is a hamburgereseknél fogunk... ;)