2017. 08. 19., Szombat, 10:11

Mennyei színfoltja lesz a helyi gasztronómiának a Bárány Fogadó új étlapja! - Leteszteltük!

Ha jelen pillanatban megkérdeznétek tőlünk mit egyetek a városban, biztosan a Bárány Fogadóba küldenénk bennetek, egy Bélszínes erdei gombás taglitelle elfogyasztására. A Kaposfest kapcsán, de nem csak ennek okán álltak elő egy teljesen új, letisztult étlappal. Kaptunk is az alkalmon és leteszteltük több Á la carte fogásukat!

A Bárány Fogadó séfjéről, Pap Zoltánról egyébként jó ha tudjátok, hogy ifjúsági bajnok séf, olyan helyeken volt vendégszakács, mint a Chateau Visz, számos külföldi ország konyhájában megfordult és a Bocuse d’Or-on is versenyzett már. Ehhez mért elvárásokkal ültünk le az asztalhoz végigkóstolni az ételeket. 

Nem túlzás azt állítani, hogy az ételek elfogyasztása után is csöpögött még a nyálunk! Minden fogás kivételes ízrobbanást fejt ki a szádban, míg az egyik fűszeresebben és durvábban hat, a másik étel egy édes-sós kombinációval éri el azt. A fogastól, a bélszínen át, a kacsáig, amit körtével tálalnak, egy gasztronómiai utazáson mentünk keresztül a négy étel elfogyasztása során. 

Bőrén sült hazai fogas, mozzarellával  és paradicsommal töltött kagylótésztával

Kacsamell zellerrel, vörösboros körtével

Sokatokban élhet, hogy egy jó kacsa mellé párolt káposzta dukál, de túlzás nélkül állítjuk, hogy a vörösboros körtével való kombinációja, valódi ízbombaként hat az ember szájában. A rosé kacsamell szaftos és puha volt, a bőre pedig olyan ropogós, hogy még az is imádta rajta, aki otthon a tányér szélére piszkálja. Az ételhez elkészített zellerpüré kellően lágy halmazállapotával emeli elsőrangúvá a fogást. A szárnyasok imádóinak kötelező megkóstolni!

 

Sertés file mignon, Libamájjal, petrezselymes nudlival koktél paradicsommal

A klasszikus sertésszűz egynapos pácolásával a különleges koktél paradicsomos "öntettel" és a libamáj együttes variációjával egy nagyon frappáns, egyben kifogástalan fogást sikerült a Bárány séfjének megálmodnia. A nudlik gyerekkorunk kedvenc pörköltjeit idézték vissza, a fűszeres összeaszalt, már-már öntetként az ételhez kreált paradicsom levett minket a lábunkról. Egy igazán tartalmas, nehéz ételnek is mondhatnánk a fogást, hiszen a húst és a libamájat biztosan nem bírjátok majd otthagyni a tányéron. 

 

Bélszínes Erdei gombás taglitelle

Az abszolút kedvencünket hagytuk a végére. A tészta állagát még az olasz nagymamák is megtapsolnák, a bélszínt pedig tökéletesen átsütve tálalták. A pláne, hogy egy gombát nem kedvelő társunknak is ízlett az étel, mivel az erdei gomba íze jelen van, de a sok helyen tapasztalható ruganyos 'gomba állag' -tól mentes a kivitelezés. A fűszerezése valami briliáns, csak egyet mondhatok, mindenkinek kötelező megkóstolnia. 

Az asztaltól tökéletes elégedettséggel, a pénztárcánkat, egy étterem mércéjéhez képest normálisan megkárosítva, teli hassal álltunk fel! Mi ugyan csak ezt a négy fogást kóstoltuk meg, de biztosan visszatérünk még az új étlap végiglakmározására, mert a Bárány Fogadó kivételes dolgot hozott ezzel létre a kaposvári felhozatalban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: