2018. 08. 13., Hétfő, 14:19

Íme a 2018-as Év Strandétele, a Gofcsi!

Az Év Strandétele versenyen idén a gofri és a tócsni szerelemgyereke győzött, az Év felfedezettje díját pedig egy olyan strandbisztró kapta, amely valahol Hawaii partjainál is megállná a helyét. Idén az újító strandgasztronómiában a déli part átvette a vezető szerepet az északitól, de az is kiderült, hogy már vannak olyan helyek, amelyek a tömegeket kiszolgáló büféjükben próbálják behozni a beach foodot - írja a welovebalaton.

Az idei Év Strandétele verseny győztese:

Gofcsi – A Konyhám, Balatonfenyves  
 

Az Év Felfedezettje különdíj győztese:

Tiki Beach Bisztró – Zamárdi (nevezett étel neve: Velős pirítós)

A gofcsi

A gofcsi tésztája egy tócsnira emlékeztető krumplis ízvilágot hoz, a gofriban kisütött végeredményre pedig ementáli és kecskesajt is kerül. Erre jön még a szárított paradicsom, a tejfölhab, a tetejére pedig kolbászmorzsa és kacsapörc is kerül. Az ára 1290 Ft.

A velős pirítós

Nevezett ételük, a disznóagyvelőből készült velős pirítós amennyire megosztó, annyira profin elkészített: a hagymás-vörösboros alap nagyon is érezhető a végeredményen, és különösen jó a pirított kenyér, melyen tálalják az ételt. Nyári melegben talán kicsit sok egy ilyen étel a gyomornak, de az nem kérdés, hogy tartalmas és laktató.

A döntés során a zsűri az alábbi kritériumokat mérlegelte:

  • az étel egészséges, jó minőségű alapanyagokból készül
  • egyszerű, de kreatív, nyárias
  • túlmutat az eddig uralkodó lángos-hekk irányon
  • gyorsan és büfékben is elkészíthető
  • akár elvitelre is alkalmas
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján

Az eddigi győztesek névsora:

  • 2015 - Harcsakrumpli - Kalóz
  • 2016 - Big Mekk - Paletta, Kishableány
  • 2017 - Pulled Ponty - Paletta
  • 2018 - Gofcsi - A konyhám
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: