Az iskolai menzákkal kapcsolatos viták itthon is folyamatossá váltak az elmúlt években, miután az "egészséges táplálkozás", a "fittség" és a "fenntarthatóság" fogalmak megjelentek a magyar közétkeztetés szótárában. A tudatos amerikai fogyasztók nagyjából úgy tekintenek saját iskolai menzáikra, mint mi a sajátunkra, mindenki tisztában van vele, hogy ideje lenne már egy komoly reformnak. Erre való felhívásként készült ez a képsorozat, mely a világ különböző országainak átlagos menzás ebédeit sorakoztatja fel követendő példaként.
Olaszország
Helyi hal borsmustár ágyon, paradicsommártásos tészta, caprese saláta, baguette és szőlő
Finnország
Borsóleves, répa saláta, sárgarépa saláta, kenyér és pannakkau (palacsinta) friss erdei bogyókkal
Franciaország
Steak, sárgarépa, zöldbab, sajt és friss gyümölcs
Brazília
Sertéshús vegyes zöldségekkel, fekete babbal és rizszel, salátával, kenyérrel és sült banánnal
Dél-Korea
Halleves, tofu, rizs, kimchi és friss zöldségek
Görögország
Sült csirke orzo (tészta) ágyon, töltött szőlőlevél, paradicsom és uborkasaláta, friss narancs és görög joghurt gránátalma magokkal
Ukrajna
Krumplipüré, kolbász, borscs, káposzta és syrniki (desszert palacsinta)
Spanyolország
Pácolt garnélarák barna rizzsel és zöldségekkel, gazpacho, friss paprika, kenyér és narancs
USA
Sült "popcorn" csirke ketchuppal, krumplipüré, cukorborsó, gyümölcstál és csokis süti
A kaposvári menzákon miket adnak mostanság? Kommentben várjuk a képeket!