2019. 03. 19., Kedd, 19:57

Boldog Ravioli világnapot Kaposvár! Szeretnéd tudni hol eheted ma féláron? Eláruljuk!

Március 20-át a torkoskodók ünnepévé is lehetne nyilvánítani, hiszen nemcsak a macaron, hanem a ravioli világnapja is egyben. 

A ravioli, mint a legtöbb tészta, Olaszországból származik, régen nagy társadalmi eseménynek számított az elkészítése.

 Elnevezése Mantovából illetve Milánóból származik, de szerte Olaszországban más-más néven ismeretes.

Boldog Ravioli világnapot Kaposvár! Szeretnéd tudni hol eheted ma féláron? Eláruljuk!

A toszkán olaszok gnocchi verdinek, vagyis zöld galuskának hívják, hiszen az eredeti receptben spenót van, de becézik agnolottinak és cappelaccinak is.

Boldog Ravioli világnapot Kaposvár! Szeretnéd tudni hol eheted ma féláron? Eláruljuk!

A ravioli legtöbbször négy-vagy háromszög alakú kis tésztabatyu, széle fodros, hiszen miután kinyújtották a tésztát és kis halmokban rákerült a töltelék- ami lehet hús, zöldség, sajt vagy túró- egy újabb réteg tésztát fektetnek rá, végül pedig derelyevágóval vágják a végleges formájukra. A lezárt tésztatasakokat forró vízben főzik ki, majd vajjal, tejszínnel, sajttal vagy paradicsomos mártással tálalják.

Kaposváron a Trattoria la Prima hirdetett akciót erre a napra, féláron raviolizhattok náluk egész nap:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: