2020. 06. 23., Kedd, 14:36

Idén is elsöprő déli parti dominancia az Év Strandétele 2020 versenyen - Íme a 24 versenyző!

Hatodszorra keresik idén az Év Strandételét a Balatonon, a gasztronómiai versengés 24 strandbüfé, bisztró és étterem között dől el, melyeknek elsöprő többsége a déli partról került ki az eddigi évekhez hasonlóan.

A 2020-as év közönség ajánlásai alapján induló 24 hely: 

  • A Konyha 2.0, Gyenesdiás,
  • A Konyhám, Balatonfenyves,
  • Aligha Kert Club, Balatonaliga,
  • Bambusz Büfé, Balatongyörök,
  • Cantine, Balatongyörök,
  • Fapipa, Fonyód,
  • Fogas Bisztró, Alsóörs,
  • Fröccsterasz és Strandgrill Erika, Balatonmáriafürdő,
  • Halvödör, Balatonszemes,
  • Kis Kapitány, Zamárdi,
  • Málna Büfé, Balatonlelle,
  • Mistral Bistro, Balatonlelle,
  • Parti Bisztró, Zamárdi,
  • Port Étterem, Balatonmáriafürdő,
  • Rock Burger Cirkusz, Balatonszemes,
  • Somogyi Lángosozó, Balatonboglár,
  • Spéci Hot Dog & Krumpli, Balatonboglár,
  • Süss Fel Nap Strandbisztró, Balatonalmádi,
  • Tengósok Kikötője, Balatonakarattya,
  • Tiki Beach Bisztró, Zamárdi (a címvédő),
  • Viktor Bor- és Vendégház, Balatonmáriafürdő,
  • Villa Strandbisztró, Balatonlelle,
  • Vitorlás Bisztró, Keszthely

A második körben a szervező Balatoni KÖR tagjai és a We Love Balaton stábja együtt pontozza majd a meglátogatott helyeket július 1-ig. 

Öt kritériumot értékelnek, egyenként maximum 5 pontot kaphat egy hely az adott kritériumra, melyek a következők:

  • ételek minősége
  • regionális alapanyagok aránya
  • ár-érték arány
  • a hely megjelenése és dizájnja
  • a kiszolgálás minősége

A legmagasabb pontszámot kapó 6 strandbüfé bekerül a döntőbe.

A verseny eddigi nyertesei:

Amint megvan a 6 döntős, beszámolunk róla!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: